Nem bírta a váltó

2015.09.19 08:46

A Speed Rally Team versenyzőpárosa Farkas Roland és Kovács Tibor a múlt hétvégi MARB Északi régiós futamot sem hagyta ki, sőt nagyon nagy reményekkel vágott neki a hétvégének, hiszen a Lada megkapta a várva várt új motor.

 

Annak ellenére, hogy rövid volt, hogy tetszett a pálya?

A pályának az ultra rövid mivoltát leszámítva, igen tetszetős szakasz, mindig is szerettem- kiváltképpen, amikor hosszú szakaszban lehetett a futamot. A lassítok itt is keserítettek az életünket, de sajna ehhez hozzá kell szokni.

Mennyire vált be az új motor?

Az új erőforrásunkról, csipetnyi tapasztalatunk van csak, viszont az pozitív idáig. Pont mikor igazán bele szoktunk jönni a versenyzésbe akkor szólt közbe a technika ördöge. Iszonyat sajnálom a történteket, de sajna ez van! Versenyképes lett a technika az már biztos, hiszen a második helyről “sikerült” kiesni.

Mi történt veletek pontosan a 3. gyorson?

A hármas gyorson hallottunk egy csattanást a váltóból, amitől ugyan nem ijedtünk meg, mert ilyen máskor is előfordult, viszont most ezután, ahogy tovább haladtunk hallottunk a váltó felől némi zörgést, karistolást, kissé belassult a gép, aztán a következő lassítónál végleg kilehelte a lelkét..

Sikerül a következő MARB északi régiós futamra megjavítani a Ladát?

Még egyenlőre nem tudjuk a váltó betegség pontos diagnózisát, levettük már, maholnap viszem a doktor bácsinak és majd a vizsgálat eldönti, hogy ott leszünk-e a következő MARB versenyen. Szükség volna rá hisz nem állunk túl jól a bajnokságban, sőt érzésem szerint itt az Északi régió Nyugati csoportjában dobogó sem lesz.. Na, de majd a végen meglátjuk.

Köszönöm a riportot és remélem sikerül felkészíteni a gépet a következő MARB futamra!

Köszönet a támogatásért:

This Point Informatika, Koblász Norbert Gumiszervíz, napelemek.org., Szervizcsapatunk

Speed Rally Team Sajtófőnök: Lakati Anett

Tel.: +36 30 610-6832

E-mail: lnettike@hotmail.com